Ivana Lučića 5, Zagreb
+ 385 99 6750 305
crta@fsb.hr

Održana 11. radionica računalnog vida na FER-u: CCVW 2023 potaknula suradnju između znanstvenika i industrije 

Održana 11. radionica računalnog vida na FER-u: CCVW 2023 potaknula suradnju između znanstvenika i industrije 

CRTA je sudjelovala na jedanaestoj hrvatskoj radionici računalnog vida na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER-u). CCVW 2023 otvorena je radionica namijenjena okupljanju zajednice istraživača i stručnjaka iz industrije koji su zainteresirani za teoriju i primjene računalnog vida i obrade slika. Glavni organizator radionice je Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), u sklopu aktivnosti koje obavlja Centar izvrsnosti za računalni vid (CRV). Redovni profesor na FER-u, Sven Lončarić, obnaša funkciju glavnog predsjedatelja radionice. Cilj radionice je poticanje razmjene ideja između istraživača te promicanje suradnje u istraživanju i razvoju između znanstvenika i industrije. Temeljne teme uključuju teoriju i primjene računalnog vida, obradu slika i videa, analizu i razumijevanje.  
Igor Šijak, student diplomskog studija, predstavio je svoj rad u obliku postera na temu: ” A model of the Spatial Relationship and Interaction of an Industrial Camera and a Line Laser”. Diplomant Luka Šiktar održao je prezentaciju tijekom tehničkog dijela programa na temu: “Modern Quality Control: Integrating Computer Vision in Inspection of PCB Elements”. Obojicu studenata mentorirali su docenti Filip Šuligoj i Marko Švaco tijekom razvoja njihovih projekata.  

Docent Filip Šuligoj održao je plenarno predavanje na temu “Localization Methods in Robotically Assisted Medical Procedures”. Predavanje je pružilo sveobuhvatan pregled suvremenih tehnika i tehnologija koje se koriste za preciznu lokalizaciju pacijenta u medicinskim intervencijama koje omogućava robotska tehnologija. Usmjereno prema istraživačima, akademicima i stručnjacima, predavanje je bilo osmišljeno kao temeljni vodič za one koji su zainteresirani za interdisciplinarnu poveznicu računalnog vida, medicinskih snimaka i robotike.  
Docent Marko Švaco je bio je predsjednik Tehničkog programa te moderator prezentacija. 
Program radionice možete pronaći na sljedećem linku: https://www.fer.unizg.hr/crv/ccvw2023/program. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Fakulteta strojarstva i brodogradnje.