Ivana Lučića 5, Zagreb
+ 385 99 6750 305
crta@fsb.hr

CRTA sudjelovala na Smotri Sveučilišta 2023.

CRTA sudjelovala na Smotri Sveučilišta 2023.

Ponosno objavljujemo da je Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB) marljivo sudjelovao na ovogodišnjoj Smotri Sveučilišta. Uz predstavnike različitih područja, ponosno ističemo i sudjelovanje Regionalnog centra izvrsnosti za robotske tehnologije (CRTA). CRTA je, kao i prošle godine, pripremila štand koji je oduševio posjetitelje. Naš štand je bio pravi pokazatelj svega što studij Mehatronike i robotike nudi. Dronovi su kružili iznad štanda, UR3 robot dijelio je letke, 3D printer stvarao privjeske koje smo dijelili posjetiteljima, mobilni roboti vozili su među posjetiteljima, humanoidni robot NAO pokazao je svoje vješte pokrete, a robot pas Spot donio je dodatnu dozu uzbuđenja.  

Smotra Sveučilišta pruža mladima dragocjenu priliku da istraže različite puteve u svijetu znanja. Naša namjera je predstaviti rad Fakulteta i laboratorija na način koji potiče znatiželju srednjoškolaca. Informirajući ih o visokoškolskim mogućnostima, želimo im pomoći donijeti odluke koje će oblikovati njihove buduće karijere.  

Osim što smo educirali posjetitelje, imali smo priliku i zabaviti se! Hvala svim studentima CRTA-e koji su se predstavljali i dijelili svoj entuzijazam. Vaša strast za tehnologijom razlog je zašto smo zajedno stvorili nezaboravan doživljaj na Smotri Sveučilišta 2023. 


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Fakulteta strojarstva i brodogradnje.