Ivana Lučića 5, Zagreb
+ 385 99 6750 305
crta@fsb.hr

Započela suradnja FSB-a, CRTA-e i tvrtke BMW

Započela suradnja FSB-a, CRTA-e i tvrtke BMW

Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB) i Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije (CRTA), 16. je studenog 2023. potpisao projektni zadatak s renomiranom tvrtkom BMW Group iz Minhena koji označava službeni početak partnerstva na razvoju najnovijih modela umjetne inteligencije u području razvoja proizvodnje ove prestižne automobilske kompanije.

Na svečanom potpisivanju projektnog zadatka, koje se odvilo u prostorijama FSB-a prisustvovali su g. Moritz Poremba, voditelj razvoja tehnologije baterijskih ćelija i recikliranja BMW grupe – Tvornica BCCC, te g. Ivan Rumenović, voditelj projekta za proizvodni logistički sustav naručivanja BMW grupe – Tvornica BCCC. Svečanost su također uveličali dekan Fakulteta, prof. dr. sc. Zdenko Tonković, prodekan za znanstveni rad i suradnju s gospodarstvom prof. dr. sc. Igor Karšaj, te voditelj Regionalnog centra izvrsnosti za robotske tehnologije (CRTA) doc. dr. sc. Marko Švaco.

Potpisivanje projektnog zadatka predstavlja značajan korak prema jačanju veza između akademske zajednice i industrije, a istovremeno otvara vrata za inovacije i napredne tehnološke iskorake u području umjetne inteligencije.

Nakon ceremonije potpisivanja, g. Poremba i g. Rumenović su održali inspirativno predavanje na temu “Proizvodni koraci, prikupljanje i analiza podataka u proizvodnji prototipnih baterijskih ćelija”. Interes za predavanje bio je izuzetno visok, s više od dvije stotine studenata i zaposlenika Fakulteta prisutnih, dok su predavači podijelili svoje stručno znanje i iskustvo s entuzijastičnom publikom.

Ovo partnerstvo predstavlja veliki korak naprijed za Fakultet strojarstva i brodogradnje te potvrđuje njegovu ulogu u razvoju tehnologije i stručnosti u području inovacija. Suradnja s BMW-om pridonijet će daljnjem razvoju tehnoloških rješenja koja će oblikovati budućnost proizvodnje u automobilskoj industriji.

Iskaz interesa za rad na projektu suradnje s BMW Grupom

20.12.2023. Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije (CRTA) i BMW Grupa traže motivirane kandidate za rad na projektu suradnje.

Dostupna je doktorska pozicija na FSB-u kao i pozicije za studentsku praksu u BMW Grupi u Minhenu. Više detalja i kontakte za iskaz interesa ili prijavu na studentsku praksu možete pronaći ovdje.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Fakulteta strojarstva i brodogradnje.