Ivana Lučića 5, Zagreb
+ 385 99 6750 305
crta@fsb.hr

Poziv za iskaz interesa za pridruživanje istraživačkom timu na projektu neinvazivne registracije pacijenta za robotsku neurokirurgiju!

Poziv za iskaz interesa za pridruživanje istraživačkom timu na projektu neinvazivne registracije pacijenta za robotsku neurokirurgiju!

U svijetu gdje se granice tehnološkog napretka neprestano pomiču, prilika za rad na projektu koji objedinjuje robotiku, računalnu obradu slike i medicinsku tehnologiju predstavlja izuzetnu priliku za mlade inženjere željne znanja i izazova. Naša inicijativa usmjerena je na formiranje tima mladih istraživača koji će doprinijeti razvoju inovativne metode neinvazivne registracije pacijenta za robotsku neurokirurgiju.
Projekt se temelji na interdisciplinarnom pristupu, spajajući ekspertize iz različitih znanstvenih područja: robotike, medicinske tehnologije, programiranja, algoritama računalnog vida, mehatronike, vizijskih sustava, matematike, i optimizacije algoritama. Ovo predstavlja jedinstvenu priliku za mlade stručnjake iz područja strojarstva, elektrotehnike, računarstva, fizike, matematike i srodnih disciplina da doprinesu razvoju tehnologije koja ima potencijal značajno poboljšati preciznost, sigurnost i kvalitetu života pacijenata podvrgnutih minimalno invazivnim neurokirurškim zahvatima.
Tražimo tri mlada istraživača koji će se pridružiti našem timu, svaki s jedinstvenim skupom znanja i vještina koji obuhvaćaju sljedeća područja: robotika, računalne znanosti, mehatronika, strojni vid, matematičke metode i programiranje. Naš idealni kandidat za svaku poziciju trebao bi imati stručnost ili izražen interes u barem jednom od navedenih područja, te biti spreman primijeniti svoje vještine na složene probleme unutar našeg projekta.

Osim prilike za rad na projektu, istraživači će imati pristup nizu benefita koji će doprinijeti njihovom profesionalnom razvoju i karijeri u znanstveno-istraživačkom svijetu:

  • Financiran doktorat: projekt omogućuje financiranje doktorskih studija, osiguravajući temeljnu teorijsku osnovu i specijalizirano znanje potrebno za znanstveni rad.
  • Međunarodne specijalizirane doktorske škole: pohađanje specijaliziranih (ljetnih) doktorskih škola u trajanju do 10 dana gdje vrhunski stručnjaci predaju o ciljanim znanstvenim područjima.
  • Međunarodna istraživačka iskustva: Mogućnosti za srednjoročna putovanja (30-90 dana) i istraživanje na vanjskoj instituciji, Surgical Robotics Laboratory na Sveučilištu Twente (Nizozemska), omogućuju stjecanje međunarodnog iskustva, uvida u različite istraživačke pristupe i izgradnju međunarodne mreže kontakata.
  • Diseminacija istraživanja: sudjelovanje u objavljivanju radova i prezentaciji na međunarodnim konferencijama, što potiče razvoj komunikacijskih vještina i profesionalnih kontakata.

Projekt se odvija u okviru Regionalnog centra izvrsnosti za robotske tehnologije (CRTA) na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu, koji pruža pristup vrhunskim laboratorijima i infrastrukturi za izvođenje istraživanja.
Ako ste mladi inženjer na kraju studija (do jeseni 2024.) ili ste nedavno diplomirali i imate interes usmjeren prema inovacijama i istraživanju u području medicinske robotike, pozivamo vas da se pridružite našem timu!
Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u ovom inovativnom istraživačkom projektu i želite se pridružiti našem timu, molimo vas da izrazite svoj interes kontaktiranjem doc. dr. sc. Filipa Šuligoja, voditelja projekta, putem e-maila na adresu filip.suligoj@fsb.unizg.hr.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Fakulteta strojarstva i brodogradnje.