Ivana Lučića 5, Zagreb
+ 385 99 6750 305
crta@fsb.hr

Gideon Brothers – posjeta

Gideon Brothers – posjeta

U petak 17. svibnja 2024. godine studenti završnih godina smjerova Mehatronike i robotike te Autonomnih sustava i računalne inteligencije posjetili su urede i testno skladište tvrtke Gideon Brothers. Cilj posjete bio je studentima približiti poslovanje renomiranog hrvatskog startupa koji razvija inovativne proizvode za globalno tržište.

U prvom dijelu posjete zaposlenici Gideon Brothersa ugostili su naše studente u svojem uredu te su predstavili svoje glavne proizvode, autonomna robotska rješenja Trey  (autonomni viljuškar za utovar i istovar tereta u kamionske prikolice)  te Casey (rješenje za automatizaciju i optimizaciju pripreme narudžbi u distributivnim centrima). Kroz prezentaciju i niz pitanja studenti su imali priliku saznati o motivaciji iza pokretanja startupa, problemima koje nastoje riješiti, inovacijama u njihovim autonomnim robotskim sustavima te izazovima i uspjesima tima.

U drugom dijelu posjete studenti su provedeni kroz hale gdje se sklapaju, testiraju i implementiraju dijelovi robotskih sustava. Na kraju posjete su provedeni i kroz testno skladište gdje su vidjeli robote Casey i Trey kako uspješno izvršavaju svoje zadatke u okruženju industrijskog skladišta. Ekipa iz Gideon Brothersa je i u ovom dijelu posjete uložila trud kako bi našim studentima što više pokazala i objasnila o svojim robotima i njihovom radu.

Hvala Gideon Brothersu na gostoprimstvu i izdvajanju vremena za naše studente!Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Fakulteta strojarstva i brodogradnje.